5. februar 2011

Australia og Fraser Island

Australia tok imot oss med sol og sommer. For å unngå storbyen hadde vi bestilt buss fra Brisbane til startpunktet for aktivitetene våre: Hervey Bay. Greyhoundbussen som vi hadde trodd var en ekspressbus viste seg å kjøre melkeruta langs kysten. Det fine var at vi fikk sett noen av ferieperlene, men bussturen ble to-tre timer lengre. Tilslutt kom vi frem og ble hentet opp av minibussen til hostellet.

Dagen etterpå startet forberedelsene til neste tur: Fraser Island. Dette er verdens største sandøy.


På øya lever det Dingoer. Disse lusket rundt på campingen hele døgnet, på jakt etter noe godt å spise. Spesielt om morgene kunne vi se spor på utstyret, og ikke minst grillen som var slikket skinnende blank i løpet av natten.


Turen vi hadde bestilt fungerte slik at det var en lederbil med guide, fulgt av leiebil som vi kjørte selv etter tur. Å kjøre på stranden var en ny erfaring. Leiebilen hadde nok sett sine beste dager, så savnet av egen Land Rover var stort. Samtidig er slitasjen på bilene stor på slik kjøring at det kanskje var like greit at den var hjemme.


Utsikt fra Indian Head. Vi hadde flere stopp hvor vi hoppet uti vannet. De fleste stedene badet vi i krystallklare innsjøer som Lake McKenzie og elven Eli Creek. I sjøen badet vi kun på et skjermet område kalt Champagne Pools, der bølgene fosser over kanten fra sjøen som sjampanjebobler. Myndighetene anbefalte ellers ikke besøkende å bade i sjøen grunnet faren for hai og maneter. Fraser Island har en stor regnskog midt på øya som tilsier at klimaet er fuktig og varmt. Når det i tillegg er 35 grader i luften og strålende sol hadde turen neppe vært særlig behagelig uten alle disse badestoppene.


Kjøring på stranden var best timene før og etter fjære. Grunnen er at sanden blir for myk der fuktigheten har fordampet og bilene kan kjøre seg fast.

For de som bekymret seg for at vi ble rammet av de to syklonene, så kan de bare slappe av. Som dere ser av bildene har vi bare hatt fint vær.

3 kommentarer:

  1. Kees en Silvie!
    Seeyou At the great ocean road or New Zealand!
    Http://rondje-wereld.blogspot.com

    SvarSlett
  2. Nesten like fin strand som Playa del Ingles ;-) Hilsen oss 4 på ferie på Gran Canaria

    SvarSlett
  3. How to Make Money at Sports Betting: Tips, Odds, & Strategies
    Get 광주광역 출장마사지 access to insights หารายได้เสริม and tips 광양 출장마사지 for sports betting, including profitable tips and odds comparisons. Best free 여수 출장마사지 bets, sports bets and 화성 출장샵 bonuses!

    SvarSlett